Werken en Reizen Australië

STARTDATUM

Elke donderdag

DUUR

Maximaal één jaar

LOCATIE

Australië

Tussenjaar? Ga werken en reizen in Australië. Ons unieke Work and Travel programa  bied je de mogelijkheid om op verschilende banen in Australië geplaatst te worden. Reizen en werken in Australië wordt zo super makkelijk en betaalbaar! 

Ten Travel beschikt over een ruim aanbod aan goed betaalde banen in de outback van Australië. Zo kun  je werken met paarden op een ranch, veedrijven per paard, paarden trainen of verzorgen maar ook aan slag in de agrarische sector, veeteelt, of algemeen boerderijwerk gaan verrichten op een van de farms. Of je nu als boer aan de slag gaat of als camp cook, in de horeca of als Nanny in Australië, bij Ten Travel weet je zeker dat je wordt geplaast bij een goede betrouwbare werkgever.

Daarnaast heb je gedurende een jaar de vrijheid zelf te beslissen wanneer en hoelang je per werkgever in Australië wilt gaan werken. Zo kun je reizen, werken en backpacken in Australië afwisselen en volledig invullen naar jouw eigen wensen.

Alle werkgevers zijn door onze partnerorganisatie zorgvuldig gescreend en geselecteerd. Met alle werkgevers zijn schriftelijk afspraken gemaakt omtrent arbeidsvoorwaarden en verplichtingen. Onze partnerorganisatie ziet er op toe dat de werkgevers zich houden aan de wettelijke voorschriften. Een geruststellende gedachte! 

Ga naar Australië  met Ten Travel en je heb een jaar lang recht op bemiddeling naar verschillende banen in Australië. Wij beschikken over een netwerk van 1800 verschillende werkgevers verspreid over geheel Australië!

Dus is na het reizen je geld bijna op? Bel dan onze co ordinator en partnerorganisatie in Australië en zij voorzien je van een nieuwe baan waarbij jij je prettig voelt!

Vooraf aan de plaatsing op jouw eerste baan krijg je een uitgebreide training op een van onze trainingsfarms in Australië.

Tijdens deze training op de boerderij in Australië, leer je alles wat nodig is om jouw baan in de Outback tot een succes te maken. Wil je bijvoorrbeeld met paarden gaan werken in Australië,  dan is het in Australië bijvoorbeeld belangrijk dat je weet hoe je in western style moet rijden. En ook is veerdijven per paard natuurlijk iest wat we alleen in Australië kennen. Wil je als boer in Australië gaan werken dan valt er uiteraard ook nog voldoende te leren. Tractorrijden motorrijden, koeienmelken, schapenscheren, kaasmaken, alles is mogelijk!


Een gedegen 5 daagse training bereid je voor op de banen Down Under. 

Parachute springen

Werkmogelijkheden
Zat je als klein jongetje al op de tractor van je vader of kom je juist uit de grote stad en lijkt het je gewoon fantastisch om "the Outback van Australië" mee te maken? Dan is werken in de Agrarische sector van Australië iets voor jou! Je hoeft niet perse een agrarische achtergrond te hebben; werken op een echte Australische farm is voor iedereen een nieuwe uitdaging! 

Ben je toch niet zo van het boerderijleven dan kun je er ook voor kiezen om in andere sectoren te werken. Globaal zijn de werkmogelijkheden als volgt in te delen:

 • Boerderijwerk in het algemeen (Zoals: Tractorwerk, veedrijven per motor of paard, hekken repareren, dieren voederen en verzorgen, schapen scheren, oogsten etc.)
 • Oogstwerk
 • Horeca/Toeristisch werk / Kok of camp cook 
 • Huishouding/kids /Nanny
 • Werken met paarden
 • Werken in de verpleging / Flying docors
 • Technisch werk
 • Werken in de bouw 

Boerderijwerk 
Werken op een cattle station
Werken op een echte Australische cattle in the Outback is voor een echte backpacker een must.

Dit is een ervaring om nooit te vergeten! De cattles zijn ongelooflijk groot (5000 square miles) en gelegen in The Outback van Australië. Soms moet je 300 kilometer rijden voor de eerste shop of pub; een geweldige wereld! 

Jij bent iemand die houdt van het ruwe buitenleven en je bent een avonturier pur sang. Scheuren over de woeste binnenlanden met een motor om kuddes schapen, geiten of koeien te verzamelen bestaat uit één van je taken. Mocht dit je wat te snel gaan dan kun je ook op een paard de kuddes bij elkaar houden. Naast het drijven van jouw kudde zul je hekken repareren die door storm zijn weggeslagen, schapen scheren, en andere agrarische werkzaamheden verrichten. Specifieke werkervaring naast de standaard eisen is niet vereist wel is het handig een rijbewijs te hebben.

Werken op een Australische farm
Wil jij een echte cowboy of cowgirl worden? Ga dan aan de slag op één van de typische Australische farms. Ploegen, zaaien, oogsten, koeien melken, tractor rijden.

Iedereen met een beetje gevoel voor agrarisch werk kan aan de slag. Ervaring is niet vereis, maar je moet wel hard willen en kunnen werken! Tijdens de training leer je alle kneepjes van het vak en kun je aan de slag als farmer!

Heb je al wel ervaring in de agrarische sector, dan hebben we ook genoeg geschoolde banen beschikbaar. 

Australie werken boerderij

Oogstwerk
Australië produceert jaarlijks een enorme hoeveelheid groente, fruit en katoen. Te veel om op te noemen en veel te veel om door de Australiërs zelf te laten oogsten. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren door tussen de kangoeroes groente te oogsten, bananen te plukken, sla te rapen of aardappelen te rooien. Australië maakt vaak gebruik van buitenlandse reizigers om het werk af te krijgen!

Internationale vrienden zijn daarom zo gemaakt tijdens dit werk. Wat jij gaat oogsten is afhankelijk van de staat waar je werkt en de periode van het jaar. De meeste farms verbouwen niet alleen groenten en fruit, maar hebben ook een veestapel. Daarom is het handig als je een beetje kunt paardrijden, motorrijden, schapen scheren en meer. 

Oogstwerk Australie
 

Horeca/toeristisch werk
Buiten de agrarische banen kunnen we je helpen aan banen in de horeca of in het toerisme. Of je nu samen met een vriend of vriendin aan de slag wil achter de bar van een outback pub of liever broodjes verkoopt in één van de Australische roadhouses, er is altijd wel werk dat bij jou past. Afhankelijk van jouw interesses en ervaring wordt je geplaatst in een outback pub, roadhouse of trail riding center.

De werkzaamheden die je in de horeca kunt verrichten zijn serveren, koken, receptiewerk, schoonmaken of barkeeper. 

Heb je kwalificaties op het gebied van koken en kun je goed organiseren dan kun je zelfs aan de slag als chef-kok! Als chef-kok kun je aan de slag op een outback station, waar je iedere dag voor ongeveer 20 mensen de heerlijkste maaltijden gaat verzorgen.

Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan kun je het beste aan de slag als camp cook. Als camp cook ga je culinair aan de slag in de meest afgelegen gebieden. Dit betekent zelf eerste een gat graven, hout verzamelen, vuurtje stoken en koken maar! 

Huishouding/kids
Wil je graag met kinderen werken dan kun je aan de slag als nanny op één van de outback stations. Je kunt voor de kinderen zorgen, helpen met koken en schoonmaken, helpen in de tuin, de dieren verzorgen en noem maar op!

Sommige kinderen hebben een leerachterstand en jij kunt ze helpen met bijles en huiswerk.

horeca kinderen werken australie

Werken met paarden
Werk je graag met paarden en kun je goed paardrijden of wil je dit juist verbeteren? We bieden verschillende mogelijkheden aan om met paarden te werken. 

Werken op een cattle station in the Outback is onder de reizigers van over de hele wereld verreweg het populairst. Samen met internationale vrienden ga je te paard grote en kleine kuddes in bedwang houden. Een unieke ervaring! Vanzelfsprekend moet je voor dit werk goed kunnen paardrijden om afgedwaalde dieren zo snel mogelijk weer bij de kudde te voegen. Natuurlijk sta je er niet alleen voor want je wordt geholpen door motoren en soms speciale helikopters om de kudde bijeen te houden. 

werken paardenBen je niet een doorgewinterde paardrijder dan is er niets aan de hand! Je kunt ook gaan werken als verzorgster voor polo pony`s, racepaarden of showjumpers. Dit betekent voeden, borstelen, de stal verschonen en de paarden voorbereiden op de race. 

Een andere mogelijkheid is om aan de slag te gaan als “trail rider.” Dit betekent dat je verschillende tochten per paard organiseert voor de toeristen en andere backpackers. Als je eenmaal de routes kent heb jij de tjid van je leven!

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je C.V., pasfoto en motivatie naar info@tentravel.nl of stuur een berichtje via ons contactformulier!

 

Om te wonen en werken in de Australische Outback is het van belang dat je beschikt over bepaalde kwaliteiten. Allereerst is het hard werken op een boerderij en moet je er rekening mee houden dat je lange dagen zou kunnen maken, afhankelijk van het werk dat je doet. Je bent dus iemand die flexibel is en hard kan werken.

Daarnaast leef je in een afgelegen gebied en kan het zijn dat je een tijdje bent afgesloten van communicatie met de buitenwereld. Daar komt bij dat je je moet aanpassen aan de cultuur. Mensen in de Outback houden vaak niet van jonge meiden en jongens die er niet verzorgd uitzien. Hierbij kun je denken aan allerlei piercings en lang haar (bij jongens). Bovendien zijn ze gesteld op tafelmanieren en moet je Engels praten. Praat geen Nederlands in de buurt van je werkgever, dit wordt geïnterpreteerd als desinteresse. Vergroot je kansen op een leuke baan door hiermee rekening te houden. Zo kun je optimaal genieten van jouw avontuur!

Daarnaast is het belangrijk dat je voldoet aan de volgende eisen:

 • Je bent tussen de 18 en maximaal 30 jaar oud op het moment van vertrek;
 • Je hebt goede kennis van de Engelse taal;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs (auto/motor);
 • Je bent sociaal en open;
 • Je bent een harde werker;
 • Je hebt een goede conditie;
 • Je bent enthousiast;
 • Je bent zelfstandig en je bent bereid om in een afgelegen gebied te wonen.


Aankomst en start van je avontuur!

 • Het programma start elke donderdag. Zorg ervoor dat je op donderdagochtend landt op het vliegveld van Brisbane, want dan staat er iemand van de partnerorganisatie klaar om jou op te halen van het vliegveld. Kom je in de middag aan dan zul je zelf je vervoer moeten regelen naar hostel YHA in Brisbane. Hier is een overnachting voor je geregeld op een gedeelde kamer en exclusief maaltijden
 • Vrijdag t/m maandag reis je per Greyhound bus naar Rainbow Beach. Deze transfer is inbegrepen. De eerste dagen zijn gereserveerd om bij te komen; geniet van deze prachtige plek!
 • Maandag reis je per bus vanaf Rainbow Beah naar Spring Brook farm. Hier worden administratieve zaken geregeld zoals het openen van een bankrekening en worden de werkmogelijkheden met je besproken. Aansluitend start je met de 5 daagse training!
 • De training duurt van maandag t/m vrijdag en hierbij zijn de accommodatie en de maaltijden inbegrepen.


Na de training ben je klaar om naar je eerste werkgever te gaan. De transfer naar de werkgever betaal je zelf, maar je wordt wel geadviseerd hoe je er het beste kunt komen. Geen zorgen dus!

De banen duren gemiddeld 2 a 3 maanden. Het zou kunnen dat je eerder moet stoppen omdat er geen werk meer is of dat je juist langer door werkt omdat het goed bevalt en er voldoende werk is wat nog afgemaakt moet worden.

Mocht je baan stoppen omdat het werk af is, dan bel je de partnerorganisatie en krijg je een nieuwe baan! Het salaris wat je verdient verschilt per leeftijd en per werkgever. Je kunt ervan uitgaan dat je vanaf $ 450 (Australische dollar) netto - tot $ 1200 netto per week verdient als je 20 jaar of ouder bent. Hier zijn dan al je vaste lasten al vanaf gegaan zoals kost en inwoning.  Een 18-jarige heeft recht op 80% hiervan en een 19-jarige 90%. Vaak is het zo dat elke werkgever het tarief hanteert voor een 20-jarige en ouder, ook bij een 18- en 19-jarig persoon. Per joboffer worden de arbeidscondities betreffende ouw uurloon, het aantal uren dat je gaat werken en de periode met je besproken en beslis je of je de betreffende baan wilt gaan aannemen. 

 

Training:

Voordat je aan de slag gaat bij één van onze Australische werkgevers krijg je een training samen met andere jongeren van allerlei nationaliteiten. Zo ga je niet alleen voorbereid op reis, maar maak je direct kennis met je mede backpackers en maak je gelijk vrienden! Tijdens deze training van 5 dagen leer je alles wat je moet weten over het werken op een boerderij. Je leert hier hoe je schapen moet scheren, veedrijven, paardrijden paarden verzorgen, motor rijden, tractor rijden, hekken repareren, bomen omhakken met een kettingzaag en nog veel meer!

Wat je nog meer moet weten:

 • Om  Australië binnen te komen moet je in het bezit zijn van een werkvisum. Hier kunnen wij je bij helpen
 • Om Australië binnen te komen moet je beschikken over een creditcard. Dit mag ook een pre creditcard zijn.

De totaal prijs is 

 •  1875, - 4 maanden pakket met 1 plaatsing op een baan 
 • €2075, -, 12 maanden pakker , Met dit pakket kun je onbeperkt geplaatst worden op verschillende banen gedurende een geheel jaar (  365 dagen) , met de mogelijkheied dit nog weer te verlengen met 2 jaar. 


Wij berekenen geen extra administratiekosten!

€ 1875,- p.p.

INCLUSIEF

 • Volledige begeleiding en voorbereiding voor vertrek
 • Hulp bij het aanvragen van een visum
 • Hulp bij het afsluiten van een goede verzekering en het ticket
 • Een betrouwbaar werkadres in Australië; Kost, inwoning en een afgesproken salaris
 • Afhaalservice op Brisbane Airport (mits aankomst in de ochtend)
 • Onbeperkt bemiddeling naar de banen tijdens je verblijf in Australië (gedurende een jaar)
 • Bustransfer naar the Rainbow beach hostal in Brisbane
 • 1 overnachting in Brisbane om over de jetlag te komen
 • 3 overnachtingen in Rainbow beach Hostal
 • Bustransfer van Rainbow beach to Gympie
 • Bustranfer form Gympie to the farm
 • Training op de farm ( 5 dagen)
 • Volpension tijdens de training
 • Group Welcome lunch
 • Aanvraag van taxnummer, Medicalcare card, bankrekening
 • Advies over tax returns
 • Pursers Buspass
 • Vrij internet tijdens de Training op de farm ( in de meeste gevallen)
 • Back up, en support tijdens het gehele werk jaar
 • Freecall Emergency number

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar Brisbane, Australië
 • Visum
 • Transfer naar je eerste werkadres

Contact

Ten Travel
Whatsapp 00 34 687639527

Whatsapp 00 34 682 62 02 25

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer