Vrijwilligerswerk sociaal in Costa Rica

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

Minimaal 4 weken

LOCATIE

Costa Rica

Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers met vele witte stranden, tropische regenwouden, zeven actieve vulkanen en allerlei soorten dieren zoals papegaaien, zeeschildpadden, neusberen en toekans!

Voor wie Costa Rica op een aparte en avontuurlijke manier wil leren kennen is het deelnemen aan een vrijwilligersproject een echte must!

Ten Travel biedt jou de unieke kans mee te helpen aan het behoud van de fantastische en indrukwekkende natuur in dit land! Door een tijdje deel te nemen aan één of meerdere projecten zul je de cultuur en de bevolking van dit geweldige land echt goed leren kennen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

In combinatie met een cursus Spaans kun je aan het werk als vrijwilliger in een Nationaal Park. In zo’n park kun je werken en van de natuur genieten tegelijk. 

Wie niet aan de slag wil als vrijwilliger op een natuurproject kan ook geplaatst worden op een sociaal project. In en rondom San José hebben wij de keuze uit ongeveer 30 sociale projecten. Zo kun je activiteiten organiseren voor straatkinderen, Engelse lesgeven op een lokaal schooltje, werken op een adoptiebureau en nog veel meer.

Costa Rica taalcursus en vrijwilligerswerk

De sociale projecten

Wil je in Costa Rica echter aan de slag op een sociaal project dan bieden wij mogelijkheden rondom de stad San José. Hier kun je aan de slag bij lokale schooltjes, opvangtehuizen voor straatkinderen, centra voor gehandicapten, gevangenissen, medische centra, reisagentschappen of een crèche voor kinderen uit arme gezinnen. De werkzaamheden die je op het project gaat verrichten kunnen heel divers zijn. Je kunt gevraagd worden om les te geven in o.a. tekenen en handvaardigheid, recreatieve activiteiten op te zetten, voorlichting over hygiëne geven aan de ouders, in de wijk kinderen aanspreken en ze motiveren om naar het opvangtehuis te komen, Engelse les geven en nog veel meer.

Vrijwilligerswerk San José en Manuel Antonio:

Ons unieke product in Manuel Antonio stelt jou in staat om tijdens je Spaanse taalcursus deel te nemen aan een vrijwilligersproject. Dit is al mogelijk vanaf 1 week. Je krijgt per dag 2 uur Spaanse les en daarna ga je 3 tot 4 uur aan de slag op een project naar keuze. Je kunt geplaats worden op sociale projecten, natuurprojecten of bouwprojecten. Samen met jou kijken we welk project het beste bij jou past. 

Tijdsduur Gastgezin gedeelde kamer + Halfpension (ontbijt + diner)
1 week € 495,-
2 weken € 675,-
3 weken € 884,-
4 weken € 1097,-

 

Vrijwilligerswerk in Heredia, Coronado en Playa Jacó:

 

4 weken Spaans plus aansluitend 2 weken vrijwilligerswerk
Wil je graag je steentje bijdragen aan een betere wereld en wil je je opgedane kennis van de Spaanse taal direct in de praktijk brengen? Dan ga je na je Spaanse taalcursus deelnemen aan een interessant en leerzaam vrijwilligersproject. 

Cursus Gastgezin 1pk + halfpension Appartement 1 pk  Inschrijfkosten school + project Totaalprijs
€ 631,- € 675,-   € 193,- € 1499,-
€ 631,-   € 655,- € 193,- € 1479,-

De totaalprijs bestaat uit 4 weken Spaanse les van 20 lesuren per week. Er zijn buitenschoolse activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Je ontvangt hiervan een overzicht bij aankomst van de taalschool. Daarnaast is je accommodatie een gastgezin op bais van logies en ontbijt. Bovendien ga je na je taalschool 2 weken aan de slag bij een vrijwilligersproject.

4 weken Spaans plus aansluitend 4 weken vrijwilligerswerk
Deze combinatiereis is gelijk aan bovenstaande combinatiereis, alleen je gaat in totaal 4 weken aan de slag als vrijwilliger na je Spaanse taalcursus.

Cursus Gastgezin 1pk + halfpension Appartement 1 pk  Inschrijfkosten school + project Totaalprijs
€ 631,- € 899,-   € 193,- € 1723,-
€ 631,-   € 870,- € 193,- € 1694,-
 

Spaans verplicht :
Om deel te nemen aan een project in Costa Rica is enige kennis van de Spaanse taal essentieel. Daarom werken wij samen met een aantal leuke scholen in Costa Rica. Bij het vrijwiligerswerk in San José en Manuel Antonio kun je meteen starten met je vrijwilligersproject want je krijgt naast je project per dag 2 uur Spaanse les. Bij de overige plaatsen Heredia, Coronado en Playa Jacó is minimaal 4 weken standaardcursus een vereiste om geplaatst te worden op een vrijwilligersproject. 

Wil je studeren in een schattig plaatsje, dan kies je voor onze gezellige school in San Rafael de Coronado. Dit plaatsje ligt 10 kilometer ten noorden van San José en dichtbij het geweldige natuurreservaat "The Braulio Carrillo Natural" reserve. Voor degene die liever studeert in een grote stad kiest voor de geweldige hoofdstad San José. Deze fantastische stad ligt zeer centraal in dit fraaie land op een hoogte van 1150 meter. Met circa 1 miljoen inwoners is San José de grootste stad van Costa Rica. Het klimaat is bijzonder aangenaam en schommelt het hele jaar rond de 24°C (overdag). Voor de kytesurfers en strandliefhebbers biedt onze school in Manuel Antonio de uitkomst. Deze school ligt in het bekende natuurreservaat Manuel Antonio, direct aan het strand. Hier komen watersportliefhebbers van over de hele wereld. Uiteraard is een combinatie van de diverse locaties en scholen ook mogelijk. Het is tenslotte jouw reis en avontuur!

Klik hier voor meer informatie over de taalscholen in Costa Rica!


Costa Rica taalcursus en vrijwilligerswerk

€ 495,- p.p.

INCLUSIEF

  • Accommodatie
  • Plaatsing op een vrijwilligersproject
  • Begeleiding en oriëntatie vrijwilligersproject
  • Transfer naar accommodatie (Bij San José en Manuel Antonio)
  • Rondleiding
  • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

  • Vliegticket naar Costa Rica
  • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.
  • Transfer naar accommodatie (Bij Heredia, Coronado en Playa Jacó)

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer