Vrijwilligerswerk in Guatemala

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

Minimaal 4 weken

LOCATIE

Guatemala

Guatemala: een geweldig land met indrukwekkende vulkanen, koloniale steden, tropische regenwouden en een bevolking die voor bijna de helft van indiaanse afkomst is. Vooral dat laatste is heel bijzonder. Overal in het land vind je nog de Indiaanse cultuur terug: Kleurige markten, eeuwenoude Maya ruïnes en de oorspronkelijke talen die nog op veel plekken gesproken wordt. Wil je op een andere manier kennis maken met Guatemala? Ten Travel biedt je de mogelijkheid om hier in combinatie met een cursus Spaans, een tijdje te gaan werken als vrijwilliger op één van de sociale projecten in en rondom de stad Antigua. Zo bent je én op een zinvolle manier bezig én je leert op deze manier de cultuur optimaal kennen.

Of je nu medische hulp gaat verlenen aan straatkinderen, als gids gaat werken in de jungle, schildpadden gaat verzorgen in één van de natuurreservaten of Engelse les gaat geven aan de lokale bevolking, door deel te nemen aan één of meer projecten in Guatemala zul je de cultuur, bevolking en de prachtige natuur van dit geweldige land echt goed leren kennen! Deze ervaring vergeet je nooit meer! Geen enkele gewone vakantie of reis geeft jou de kans om zo betrokken te raken bij de bevolking en natuur van een land!   

De accommodatiemogelijkheden tijdens de cursus en het project
Tijdens de taalcursus en het vrijwilligerswerk heb je de keuze uit de volgende accommodatievormen: Je kunt verblijven bij een gastgezin of in een hotel of pension. Een accommodatiereservering loopt over het algemeen vanaf de zondag voorafgaand aan de cursus tot de zaterdagochtend na de laatste cursusdag op vrijdag.

Het gastgezin
Je verblijft voor de duur van de cursus bij een Spaanse familie, waar je een eigen kamer hebt. Je wordt opgenomen in het gezinsleven, maar je zult ook veel vrijheid hebben. Vanzelfsprekend krijg jij je eigen huissleutel. Je kunt bij een familie verblijven op basis van logies en ontbijt (L/O), halfpension (H/P) of volpension (V/P). Door in een gastgezin te verblijven maak je direct kennis met de cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft jou de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen.

Hotel
Wil je liever niet tijdens jouw taalcursus en/of project in een gastgezin verblijven dan kunnen wij op verzoek een hotel of pension naar keuze voor jou reserveren.

Gastgezin Guatemala

 

De Projecten
In en rondom de stad Antigua en Guatemala stad hebben wij meer dan 20 verschillende projecten waar je geplaatst kunt worden. Er is keus genoeg! Zo kun je aan de slag bij lokale schooltjes, opvangtehuizen voor straatkinderen, centra voor gehandicapten of een crèche voor kinderen uit arme gezinnen. De werkzaamheden die je op het project gaat verrichten kunnen heel divers zijn. Je kunt gevraagd worden om les te geven in o.a. tekenen en handvaardigheid, recreatieve activiteiten op te zetten, voorlichting over hygiëne geven aan de ouders, in de wijk kinderen aanspreken en ze motiveren om naar het opvangtehuis te komen, Engelse les geven en ga zo maar door.

Vrijwilliger? Waar? Hoe lang? Jij bepaald het bij ons!

Afhankelijk van jouw eigen wensen en capaciteiten zullen wij je plaatsen op één van de projecten. Tijdens de taalcursus zul je met je coördinator de verschillende projecten bezoeken alvorens je besluit op welk project je wilt gaan werken en welke werkzaamheden je hier wilt gaan verrichten. Alle mogelijkheden zijn dus open voor iedereen uitgezonderd voor erg gespecialiseerde gebieden (bijvoorbeeld De Medische hulpverlening) Je hoeft dus geen ervaring mee te brengen, je zult hier ervaring opdoen! Bij de meeste projecten werk je van 8 uur 's ochtends tot en met 13:00 uur 's middags, dus er blijft nog voldoende tijd over om naast het werk deel te nemen aan prachtige excursies.

kind Guatemala

4 weken vrijwiligerswerk inclusief 10 Spaanse lessen per week
Tijdens deze leuke combinatiereis ga je aan de slag bij één van de leukste projecten van Guatemala en ondertussen krijg je per week 10 Spaanse lessen. De Spaanse lessen zijn noodzakelijk om je vrijwilligerswerk naar behoren uit te kunnen voeren. Bovendien maak je snel contact met de lokale bevolking en wordt jouw deelname aan het project steeds waardevoller. Je kunt dit project steeds per week verlengen als je graag verder wilt! Onderstaand de prijzen op basis van een gastgezin en een tweepersoonskamer. Je deelt deze kamer met een andere student. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Vrijwilligersprogramma + lessen Gastgezin 2 pk + Volpension Inschrijfkosten taalschool Totaalprijs
€ 953,- € 422,- € 48,- € 1423,-


Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

€ 1423,- p.p.

INCLUSIEF

  • Accommodatie gastgezin o.b.v. volpension
  • Plaatsingskosten vrijwilligersproject
  • 10 Spaanse lessen per week
  • Begeleiding en oriëntatie vrijwilligersproject
  • Begeleiding tijdens je vrijwilligersproject

EXCLUSIEF

  • Vliegticket naar Guatemala
  • Transfer naar accommodatie (optioneel bij te boeken)
  • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer