Taalcursus in Granada

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Granada, Spanje

Granada is de op twee na grootste universiteitsstad van Spanje, waarvan de sympathieke en dynamische sfeer is terug te vinden in theaters, bodega’s, bioscopen en gezellige barretjes. Er studeren 60.000 studenten in deze gezellige stad! Je komt er naast Spaanse studenten ook studenten tegen van over de hele wereld. Je zult in deze levendige en prachtige stad niet snel uitgekeken raken. De ligging van de stad is uniek. Vlak aan de kust (een uurtje rijden) en dichtbij de besneeuwde bergtoppen van de Siërra Nevada (40 minuutjes rijden). Dit maakt studeren in Granada erg aantrekkelijk!De blikvanger van de stad is het Alhambra, een meesterwerk van de Arabische architectuur. Tegenover het Alhambra ligt de gezellige wijk Albaicin, met steegjes als een doolhof, leuke binnenpleintjes en oude witte huisjes. In deze buurt vind je leuke terrasjes, eettentjes en barretjes. Hier kun je met een lekker glas sangria en een bord paella genieten van het echte Spaanse leven! Vanuit Granada kun je fantastische excursies maken. Zo zijn de mooie steden Sevilla, Malaga en Ronda zeker een bezoekje waard. Daarnaast kun je gaan skiën in de Sierra Nevada, waar vanaf november tot in april sneeuw ligt. Is dit je echter te koud onder de voeten dan behoort een dagje strand ook tot de mogelijkheden. Granada ligt op slechts een uurtje rijden van de mooiste stranden.  

Ten Travel Pittoresk
Onze school “Ten Travel Pittoresk” bevindt zich in de levendige Moorse wijk Albaicin, het meest pittoreske stadsdeel van het prachtige Granada. Dus wie naar de lessen zin heeft om een terrasje te pakken of naar een tapasbar te gaan, vindt direct buiten de deur voldoende mogelijkheden. Op deze gezellige school studeren gedurende het jaar gemiddeld 100 studenten uit alle delen van de wereld. Het is een kleine school waar het jonge team aan leraren buitengewoon actief deelneemt aan allerlei activiteiten. De school heeft meer dan 44 sociale en culturele activiteiten opgezet. Activiteiten die door de school worden georganiseerd zijn o.a. Spaans koken, flamencodansen, skiën in de Siërra Nevada, beachparty ‘s, excursies naar Malaga, Sevilla en Ronda, Marokko, barbecue en nog veel meer. Bijzonder aan deze school is dat ze een eigen zwembad hebben, dus dat wordt elke dag na de les een frisse duik nemen en lekker aan het zwembad studeren. Muy bien!

Ten Travel Modern
Onze school “Ten Travel Modern” ligt in een rustige wijk in hartje centrum Granada, niet ver van de universiteit en de uitgangsbuurt van de plaza Nueva en op loopafstand van het stadhuis en de indrukwekkende kathedraal. De geweldige Moorse wijk de Albaicin en de Alhambra zijn tevens op loopafstand te bereiken. Het busstation is om de hoek, waar bussen van vertrekken richting de kust en naar het prachtige skigebied de Sierra Nevada.

De school is ondergebracht in een zeventiende-eeuws herenhuis, gebouwd rondom een patio met een fontein. In de school zijn 15 leslokalen, een bibliotheek, een videoruimte en een internetcafé met draadloos internet. De school organiseert wekelijks verschillende culturele activiteiten, zoals een bezoek aan de kathedraal en natuurlijk het Alhambra.In het weekend  kun je daarnaast mee op excursie naar de Zuid-Spaanse steden Sevilla , Granada en Cordoba.  Ben jij op zoek naar een grote, moderne school, dan kies je voor “Ten Travel Modern.” 

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.

Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.

Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.

Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag.

Het cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 1 uur. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. Lestijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.


De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 20 lesuren per week. Dit zijn 4 lesuren per dag.De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

De intensieve cursus + Workshops
De intensieve cursus met workshops bestaat uit 20 groepslessen + 5 culturele workshops + 5 conversatielessen pr week. Dit zijn dus 4 lesuren, 1 culturele workshop en 1 conversatieles per dag. De culturele workshops en conversatielessen behandelen verscheidene aspecten van de Spaanse cultuur en bschaving door middel van workshops, films, creatief schrijven, uitspraak, gastronomie, volkskunde, Sevillanas, salsa en nog veel meer! De cultuurlessen helpen je de Spaanse taal én de cultuur nog beter te begrijpen.

Spaans en Stage lopen*
Stage lopen bij een Spaans bedrijf is een unieke ervaring en is bovendien de schakel tussen studie en werk. Een bijkomend voordeel van werken in het buitenland is dat je kunt communiceren in een andere taal en daardoor makkelijk nieuwe contacten legt. Als deze unieke combinatie van studeren en werken je aanspreekt, wacht dan niet langer en schrijf je in voor dit programma waarin twee belangrijke ervaringen samen dienen als toegangspoort tot een professionele loopbaan in Spanje! Vakgebieden waar wij je kunnen plaatsen zijn Voedingswaren en Catering, Grafische vormgeving, Vrijwilligerswerk (humanitaire organisaties), Auto-industrie, Toerisme, Advocatuur, Film en amusement, Communicatie & Media Consulting, Sport, Distributie en logistiek, Marketing, Horeca (Hotels / Restaurants), ICT / Computers / Internet Zaken, algemeen en ontroerend goed. Houd er wel rekening mee dat dit slechts voorbeelden zijn en dat niet alle banen beschikbaar zijn in alle steden.

Plaatsing hangt af van o.a. beschikbaarheid van de functie, jouw niveau Spaans, je CV, etc. We kunnen geen functie bij een specifiek bedrijf of vakgebied garanderen. Houd er rekening mee dat een stageplaats moeilijker te regelen is in de maanden juli & augustus. Desondanks zullen we alles in het werk stellen om de juiste stageplaats voor je te vinden. Normaal gesproken duurt dit programma 3 maanden (1 maand cursus Spaans + 2 maanden stage), maar de meeste kandidaten blijven langer. Er zijn drie hoofdvereisten voor deelname: minimum leeftijd 18 jaar, je moet voldoende Spaans spreken (middelbaar tot hoog niveau) en je moet beschikken over een ziektekostenverzekering. Alvorens met je stage te beginnen, volg je de cursus Spaans Intensief. Cursisten die willen deelnemen aan dit programma maar die het Spaans nog niet voldoende beheersen mogen de cursus Spaans van hun keuze volgen net zolang totdat hun niveau (in woord en geschrift) hoog genoeg. De stagiaires ontvangen geen loon tijdens hun werkervaringsperiode. In sommige gevallen echter, kan over een bonus worden onderhandeld.

Spaans en betaald werk (Horeca)*
Altijd al een tijdje in Spanje willen werken?  Dan is dit de cursus voor  jou! Dit is een flexibel programma:  4 weken een intensieve Spaanse cursus en 8 weken betaald werk  in een Spaans hotel. Zo kun je de kennis die je hebt opgedaan direct toepassen in het dagelijks leven. Deelname aan de alledaagse taken die de horeca met zich meebrengt is niet alleen een waardevolle ervaring voor je taalvaardigheid, maar is ook cruciaal in de ontwikkeling van je carrière binnen de sector. Deze cursus is beschikbaar in het hele land, maar wij proberen rekening te houden met de voorkeuren van de cursisten en hun taalvaardigheid.

Cursus DELE (diploma voor het Spaans als vreemde taal)
Het DELE is het enige officiële certificaat dat erkend wordt door het Instituto Cervantes. Dit diploma is van onschatbare waarde voor studenten die wensen te studeren aan een Spaanse Universiteit of willen werken in een Spaanstalig land. Er zijn 3 verschillende niveaus te onderscheiden:

 • Beginners: Certificaat voor basiskennis van de Spaanse taal
 • Halfgevorderd: Diploma voor Spaans van middelbaar niveau
 • Gevorderd en vergevorderd: Diploma Spaans voor gevorderden.

De examens worden afgenomen door het Instituto Cervantes en vinden plaats in de maanden mei, augustus en november van elk jaar.

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

Academisch Jaar (20 weken of meer)
Wil je Spaans leren voor heel je leven? Wil je graag van je Spaans gebruik maken tijdens je academische of professionele loopbaan? Als dat zo is dan is het Semester of Academisch Jaar Programma je op het lijf geschreven. Aan het einde van het cursusprogramma zul je met gemak vloeiend Spaans spreken en je de cultuur van Spanje eigen hebben gemaakt. De minimum duur is 20 aaneengesloten weken (5 maanden). Het Semester of Academisch Jaar Programma is ook bedoeld als pre-universitaire cursus Spaans voor degenen die graag in Spanje een universitaire studie willen volgen. Je zult uitgerust zijn met de nodige bagage om een reguliere Universitaire studie of masterstudie in het Spaans met succes af te ronden (MBA, Doctoraat, Masters, etc.). Deze cursus is ook geschikt als voorbereiding voor scholieren die op een Spaanse middelbare school worden geplaatst, bijvoorbeeld als hun ouders naar Spanje gaan emigreren. Evenals bij de cursus Spaans van lange duur is een aanzienlijke reductie op het inschrijfgeld van toepassing op dit Cursusprogramma.

Senioren cursussen (50-plus)
Deze cursus is ontworpen voor senioren die Spaans willen leren of hun actuele taalvaardigheden willen verbeteren, in combinatie met een programma dat gericht is op het ontdekken van de Spaanse kunst en cultuur. Onze scholen organiseren speciale culturele activiteiten, trips, en excursies voor senioren, waaronder museumbezoek, rondleidingen door de stad onder begeleiding van een gids en deelname aan Flamenco Shows. Voor sommige data en bestemmingen zult u zeker zijn van plaatsing in groepen van senioren. U kunt zich natuurlijk ook opgeven voor de reguliere standaarcursus, maar dan kunnen we niet garanderen dat u geplaatst wordt in een groep van mensen van uw leeftijdscategorie.

*Ben je geïnteresseerd in een de combinatie reis “Spaans en stage lopen” en/of “Spaans en betaald werk (horeca)” stuur dan je C.V., foto en motivatie naar info@tentravel.nl Wij sturen je gegevens dan door naar onze partnerorganisaties en indien je geschikt bent zullen wij een vrijblijvende offerte sturen.

Wil je graag naast je Spaanse taalcursus verder kennis maken met de Spaanse cultuur? Wij bieden verschillende, leuke combinatiecursussen aan voor diegenen die net wat meer willen! De leukste combinatiereizen in Granada staan hier op een rijtje:

Cursus Flamenco en Salsa dansen (8 lessen):
Tijdens deze cursus leer je de fijne kneepjes van de Flamenco of de Salsa. Je kunt zelf kiezen welke dansstijl jou het meeste aanspreekt. Houd er rekening mee dat je het volgende nodig hebt: Flamencoschoenen, flamencorok en balletpak (ongeveer €90,-). 

Prijs: € 285,- per week

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en tevens is het mogelijk om bij het gastgezin op basis van halfpension of volpension te verblijven. Deze prijzen zijn op aanvraag.

Standaardcursus:

Tijdsduur            Gedeeld appartement o.b.v. 2pk     Gastgezin o.b.v ontbijt         
1 week € 290,- € 309,-
2 weken € 525,- € 563,-
4 weken € 995,- € 1071,-
8 weken € 1855,- € 2007,-


Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

€ 290,- p.p.

INCLUSIEF

 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Accommodatie
 • Niveautest op de eerste dag van de cursus
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar Granada
 • Transfer naar accommodatie (optioneel bij te boeken)
 • Lesboeken; ter plaatse te voldoen €35,-

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 627344193

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer