Spaanse taalcursus in Cadíz

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Cadíz

Cadíz is de plek om jouw Spaanse taalcursus te combineren met een cursus Flamenco dansen! Cadíz is een mooie oude Spaanse havenplaats met fleurige huizen, smalle straatjes en mooi versierde patio's. Deze universiteitenstad ligt aan de zonnige Costa de Luz. Met de 22 kilometer lange zandstranden is Cadíz de perfecte plaats voor als je jouw Spaanse taalcursus wilt combineren met zon, zee, strand en watersport! Verrassend is dat Cadíz nog totaal niet overspoeld is door het massatoerisme. Hierdoor kom je snel in contact met de vriendelijk Spaanse bevolking.

In Cadiz houden ze van feestvieren. Openluchtconcerten, culturele festivals, theater, er is altijd wel wat te doen in deze moderne stad. Het carnaval van Cadíz is beroemd in heel Spanje. Gitaren, mandolines, trommels, fluitjes… Er wordt gedanst, gezongen en plezier gemaakt tot in de vroege uurtjes.

Aan de baai van Cadíz, ligt het plaatsje El Puerto de Santa María. Dit pareltje aan de Costa de la Luz met zijn prachtige ongerepte stranden, is het toonbeeld van Andalusische schoonheid en cultuur. Hier vindt je de beroemdste sherrybodega’s en kun je genieten van onvervalste flamencodans en muziek. De inwoners zijn trots op hun bezit van volbloed Andalusische paarden en stieren. In de vele restaurantjes en barretje aan de haven kun je genieten van wijn en dagelijkse verse vis. Je zult hier zeker aangestoken worden door de vrolijkheid van de lokale bevolking. Wie houdt van het oergevoel van de Flamenco en wie de oorsprong van de Spaanse cultuur wil begrijpen kiest terecht El Puerto als bestemming!   Ten Travel Cadíz
Onze school is gelegen in het historische centrum en bevindt zich op een rustige straat die alleen toegankelijk is voor voetgangers. Alles wat je maar nodig hebt vind je meteen in de buurt: Plaza`s, bars, winkels, restaurants, cafés etc. Het indrukwekkende strand is op loopafstand te bereiken. Mocht je ergens anders naar toe willen dan is het busstation ook per voet te bereiken.

De kleine school is gevestigd in een gebouw dat werd geconstrueerd in 1886 en is voorzien van moderne faciliteiten. Comfortabele, volledig uitgeruste klaslokalen met balkons en veel daglicht zijn aanwezig. Er is capaciteit voor 45 cursisten. Je kunt beschikken over Wifi, gratis toegang tot Internet, telefoon, e-mail en er is een receptie. Je mag kosteloos boeken, video`s en muziek lenen van de bibliotheek die je helpen bij het studeren van de Spaanse taal. De lessen duren 45 minuten.

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.


Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.

Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.

Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag.

 

Het cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 1 uur. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. De lestijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.


De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 25 lesuren per week. Dit zijn 5 lesuren per dag. Een les duurt 45 minuten. De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

Senioren cursussen (50-plus)
Deze cursus is ontworpen voor senioren die Spaans willen leren of hun actuele taalvaardigheden willen verbeteren, in combinatie met een programma dat gericht is op het ontdekken van de Spaanse kunst en cultuur. Onze scholen organiseren speciale culturele activiteiten, trips, en excursies voor senioren, waaronder museumbezoek, rondleidingen door de stad onder begeleiding van een gids en deelname aan Flamenco Shows. Voor sommige data en bestemmingen zult u zeker zijn van plaatsing in groepen van senioren. U kunt zich natuurlijk ook opgeven voor de reguliere standaardcursus, maar dan kunnen we niet garanderen dat u geplaatst wordt in een groep van mensen van uw leeftijdscategorie.

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. In Cádiz is het niet mogelijk om bij een gastgezin o.b.v. logies en ontbijt te verblijven. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en tevens is het mogelijk om bij het gastgezin op basis van volpension te verblijven. Deze prijzen zijn op aanvraag. Een tweepersoonskamer is alleen mogelijk voor duo`s die samen reizen.

Standaardcursus:

Tijdsduur         Gedeeld appartement o.b.v. 1pk     Gastgezin o.b.v halfpension + 1pk       
1 week € 400,- € 519,-
2 weken € 745,- € 983,-
4 weken € 1435,- € 1911,-
8 weken € 2655,- € 3607,-


Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

€ 400,- p.p.

INCLUSIEF

 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Accommodatie
 • Niveautest op de eerste dag van de cursus
 • Tekstboek
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar Cádiz
 • Transfer naar accommodatie (optioneel bij te boeken)

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer