Vrijwilligerswerk - Algemene informatie

Ten Travel is specialist op het gebied van vrijwilligerswerk in Latijns Amerika en Gambia. Dit betekent op een andere manier kennis maken met een land en de cultuur van dat land. Ten Travel biedt je de mogelijkheid om te werken als vrijwilliger in combinatie met een Spaanse taalcursus of om te werken als vrijwilliger in Gambia (Afrika). Zo ben je én op een zinvolle manier bezig én je leert op deze manier de cultuur van een land optimaal kennen.

Er zijn ontzettend veel projecten waar je op geplaatst kunt worden. Hierbij kun je denken aan het verlenen van medische hulp aan straatkinderen, schildpadden verzorgen in een natuurreservaat, zieke aapjes verzorgen in een opvang tehuis, Engelse les gaat geven aan kinderen of AIDS voorlichting geven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die er zijn. Door deel te nemen aan een project draag je bij aan een betere wereld en geen enkele vakantie geeft jou de kans om zo betrokken te raken bij de bevolking en natuur van een land.

Waarom een vrijwilligersproject via Ten Travel zul je denken?

 • Ten Travel werkt volgens een uniek concept. In Latijns-Amerika werken wij als agent samen met verschillende organisaties die de projecten coördineren. Dit betekent dat Ten Travel in opdracht van die organisaties boekingen verzorgt vanuit Nederland. Wij hanteren de originele documentatie en prijzen die we aangeleverd krijgen van de partnerorganisaties. Bovendien rekenen wij GEEN EXTRA ADMINISTRATIEKOSTEN! Dit betekent dat jij altijd de laagste en originele prijs betaald. Het maakt dus geen verschil of je bij Ten Travel boekt of rechtstreeks bij de partnerorganisatie. Behalve dat wij je uiteraard goed kunnen adviseren welk project bij jou past en eventueel welke taalcursus voor jou geschikt is!
 • Ten Travel heeft haar eigen vrijwilligersprojecten opgezet in Gambia. Hierbij werken we nauw samen met de lokale bevolking. We streven ernaar om altijd de laagste prijs te berekenen, omdat we zelf ook graag willen bijdragen aan een beter bestaan voor de lokale bevolking.
 • Ten Travel geeft je de mogelijkheid om in Gambia een uniek programma te volgen zodat je kennis maakt met het land, de cultuur en de bevolking. Je mag vervolgens zelf kiezen op welk project je geplaatst wil worden.
 • Ten Travel organiseert projecten voor alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 20 jaar en 65 jaar. We houden met de plaatsing van het project zoveel mogelijk rekening met jouw wensen en leeftijd. Ook de werkzaamheden die je gaat verrichten op het project wordt op jouw leeftijdscategorie afgestemd.
 • Van iedere boeking doneert Ten Travel 25 euro aan het project in Latijns-Amerika en Gambia. Zij kunnen dit geld hard gebruiken om hun activiteiten voort te zetten. Op deze manier willen wij ook een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de verschillende landen en willen op deze manier zoveel mogelijk Ten Travel projecten ondersteunen en nieuwe projecten proberen op te zetten.
 • Bij sommige organisaties betaal je een borg van een paar honderd euro die je niet terugkrijgt als je voortijdig jouw project afbreekt. Bij Ten Travel betaal je geen borg. Ook worden er geen kosten in rekening gebracht als je vroegtijdig het project verlaat!
 • De minimale tijd die je beschikbaar dient te zijn is één maand, maar soms wordt een minimum beschikbaarheid van twee of zelfs vier maanden gevraagd. Houdt er rekening mee dat werken met weeskinderen voor korte tijd niet mogelijk is. De kinderen zijn al meerdere malen verlaten door hun ouders/verzorgers en zijn zeker niet gebaat met kortdurend werkende vrijwilligers. Tijdens je werk zal de begeleiding minimaal zijn. Een Latijns-Amerikaanse medewerker zal je geen opdrachten geven. Je zult zelf het werk moeten initiëren. In Gambia is altijd een Nederlands sprekende coördinator aanwezig waar je altijd op kunt terugvallen!
 • Wij zijn het aanspreekpunt voor het thuisfront en tijdens jouw verblijf in het buitenland. 
  Heb je vragen of problemen en kom je er met de vrijwilligersorganisatie zelf niet uit, dan kun je ons bereiken tijdens kantooruren. Wij zullen onze uiterste best doen jouw vragen en eventuele problemen op te lossen. Daarnaast blijven wij het aanspreekpunt voor thuisblijvers. Een veilige gedachte!

Waarom betalen voor vrijwilligerswerk?

Kost en inwoning worden meestal niet geboden door het project. Simpelweg omdat dit teveel geld voor hen kost, wat ze niet hebben. Het kost geld om jouw verblijf en begeleiding te realiseren en daarom moet je betalen om vrijwilligerswerk te doen. Op een rijtje waar de kosten uit opgebouwd zijn:

 • Huisvesting: Ten Travel regelt de accommodatie tijdens het project en probeert de kosten voor de accommodatie zo laat mogelijk te houden. Je kunt vaak zelf kiezen of je voor een luxere accommodatie gaat of juist voor een simpele, goedkopere accommodatie. Zo kun je bijvoorbeeld in een gastgezin verblijven waar weinig geld wordt gevraagd voor onderdak en maaltijden. Ook bestaat er de mogelijkheid om gezamenlijk met andere internationale vrijwilligers in een huis te wonen en samen te koken. Hierdoor zijn de kosten voor levensonderhoud ook minimaal. In Gambia biedt Ten Travel eigen appartementen aan die gedeeld worden met andere (Nederlandse) vrijwilligers. Je hebt dan een eigen kamer en een gedeelde keuken, woonkamer en badkamer. Er zijn dus verschillende mogelijkheden!
 • Transfer: Het vervoer van het vliegveld is geregeld. Je wordt altijd opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Tevens wordt je naar het vrijwilligersproject gebracht ter plaatse.
 • Donatie: Wij doneren € 25,- aan het project. Dit bedrag betaal je niet extra, maar gaat van onze eigen agentcommissie af.
 • Plaatsing project: Onze partnerorganisaties vragen een bepaald bedrag voor het plaatsen van jou op een project. Dit gaat namelijk met de nodige begeleiding zodat je altijd op een goed project wordt geplaatst dat bij jou past.
 • In Gambia hebben we geen partnerorganisaties maar werken we met onze eigen Ten Travel projecten. De prijs hiervoor is anders opgebouwd. Wij ondersteunen de lokale bevolking en geven hen een baan. Deze mensen betalen wij om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Zonder ons zouden deze mensen geen kans hebben op een normale baan die goed betaald. Daarnaast steunen wij ook deze projecten met een donatie fee van €25,- om de projecten in stand te houden en nieuwe projecten op te zetten. Tot slot  organiseren we regelmatig informatiedagen zodat iedereen goed voorbereid op reis gaat. 

 

Contact

Ten Travel
Whatsapp 00 34 687639527

Whatsapp 00 34 682 62 02 25

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer