Taalcursus in Sosúa, Dom. Rep.

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Sosúa, Dominicaanse Republiek

Als je Sosúa zegt zeg je Scuba Duiken! Sosúa ligt aan de noordkust van het eiland en is beroemd om de vele mogelijkheden tot scuba duiken en natuurlijk heeft deze plaats paradijselijke stranden… Als je op zoek bent naar een kleine plaats in een aantrekkelijke omgeving in de Dominicaanse Republiek, dan is Sosúa een goed alternatief voor Santo Domingo. Mocht je toch zin krijgen om geprikkeld te worden door de dynamiek van een grote stad, ga dan 25 km naar het westen om de hoofdstad van de provincie, Puerto Plata, te bezoeken. Je kunt ook gemakkelijk 15 minuten naar het oosten reizen, naar Cabarete, bekend als stad van het golf- en windsurfen. Tussen Sosua en Cabarete, vind je de perfecte combinatie van sport, ontspanning, zonnige dagen en een geweldig nachtleven om van je verblijf een echte studie-vakantie Spaans te maken.

Onze school in Sosúa
Onze schoolin Sosúa ligt in het oostelijke gedeelte van de stad, “El Batey”. Het stadscentrum en het strand liggen beide op loopafstand van de school. Rondom de school groeien tropische bomen die een natuurlijke schaduw bieden aan de 4 terrassen, waar de buitenlessen worden gegeven. Wat is er nou heerlijker om buiten te studeren. Even moe van het studeren? Nestel je in één van de  comfortabele ligstoelen of sla een balletje pingpong. De klaslokalen binnen zijn eenvoudig en sfeervol. Bovendien brengt de open keuken een extra familiesfeer in de school. De school is uitgerust met computers met gratis toegang tot Internet, ook is draad-loos Internet mogelijk voor degenen die met hun laptop zijn gekomen.

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.

Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.

Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag.

Het Cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 1 uur. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. Deze lestijden zijn altijd onder voor behoud van wijzigingen ter plaatse. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.

De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 20 lesuren per week. Dit zijn 4 lesuren per dag. De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.  De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

De intensieve cursus
De Intensieve cursus is zoals de standaardcursus maar je krijgt in de week meer lesuren. In deze cursus zijn 30 groepslessen inbegrepen.

Eén op één cursus
Wil je graag privéles zodat je de onverdeelde aandacht van de leraar krijgt en jij in een rap tempo Spaans leert? Dan is het verstandig om deze privécursus te boeken. Je krijgt 20 privélessen per week tijdens deze cursus.

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en in sommige gevallen is het mogelijk om een andere accommodatie aan te houden. Deze prijzen zijn op aanvraag. De accommodaties zijn op basis van een éénpersoonskamer. 

Standaardcursus:

Tijdsduur Schoolappartement 1 pk + Ontbijt
1 week € 350,-
2 weken € 607,-
4 weken € 1152,-
8 weken € 2238,-


Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

€ 350,- p.p.

INCLUSIEF

 • Accommodatie
 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Lesmateriaal
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar de Dominicaanse Republiek
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.

Contact

Ten Travel
Whatsapp 00 34 687639527

Whatsapp 00 34 682 62 02 25

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer