Taalcursus in Havana, Cuba

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Havana, Cuba

Havana is de sfeervolle hoofdstad van Cuba, gelegen aan de noordkust. De stad herbergt een schat aan koloniale bezienswaardigheden en is wat betreft architectuur één van de meest interessantste steden van het Caribisch gebied. Deze stad is geen metropool, maar is in het verleden blijven hangen en het uurwerk is defect  geraakt. Alles hier herinnert aan de dolle jaren van 1950: Mooie Amerikaanse oldtimers, stijldeftige gebouwen, gerecyclede casino`s, het kitscherige decor van de cabarets en de geest van Hemingway op iedere straathoek. Havanna heeft zowel Spaanse als Afrikaanse roots en daarom is het niet verwonderlijk dat iedereen hier `s nachts leeft. Voel het ritme van Cuba en de hartslag van deze indrukwekkende stad. Het aanbod van avondlijk avontuur is groot: Feesten, concerten, uitstekende shows en de beste muziek. Alles is mogelijk.

Ten Travel Havana
Het schooltje in Havana ligt in het gezellige oude gedeelte van de stad. De school is klein, maar bestaat uit een leuk team van docenten die allemaal beschikken over een universitaire graad. Op deze school heb je privéles van vier uur per dag en vijf dagen in de week heb je les in het huis van de docent of in je gastgezin. Ook deze school heeft uiteraard een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma opgezet. In de weekenden kun je excursies maken naar Trinidad, Viñales, Soroa of Playas del Este. Gedurende de week worden er salsa-, mambo-, rumba-, en cha-cha-cha-lessen gegeven. 

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.

Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.

Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.

Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag..

Het Cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 1 uur. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. De lestijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.

De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 20 lesuren per week. Dit zijn 4 lesuren per dag. De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.  De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

De intensieve cursus
De Intensieve cursus is zoals de standaardcursus maar je krijgt in de week meer lesuren. (20 taallessen + 5 individuele lessen per week) Deze cursus bied je de kans om aan al je taalvaardigheden te werken door middel van het volgen van groepslessen, maar ook door het krijgen van privélessen.

Eén op één cursus
Wil je graag privéles zodat je de onverdeelde aandacht van de leraar krijgt en jij in een rap tempo Spaans leert? Dan is het verstandig om deze privécursus te boeken. Je krijgt 20 privélessen per week tijdens deze cursus. 

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

De leukste combinatiereizen in Havana staan hier op een rijtje. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze reizen, stuur dan een berichtje via het aanmeldformulier en wij nemen contact met je op! De prijzen zijn omgerekend vanuit Amerikaanse Dollars. Wij behouden ons het recht voor om de prijs aan te passen aan de huidige wisselkoers.

2 weken Spaanse les plus Salsa dansen

Cursus Gastgezin 1 pk + halfpension Inschrijfkostetn taalschool Totaalprijs
€ 565,- € 669,- € 48,- € 1282,-


Bij deze leuke swingende cursus zijn 20 Spaanse lesuren per week inbegrepen. Daarnaast swing je 5 uur per week de pan uit en leer je de Salsa moves! Je verblijft 2 weken lang bij een gastgezin thuis op een eigen kamer. Je krijgt ontbijt en diner. Zo leer je de Cubaanse cultuur en keuken echt goed kennen! Tevens kun je het geleerde van de cursus direct in de praktijk brengen bij je gastgezin. Zo leer je de Spaanse taal het snelst! 

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via ons contactformulier of stuur een email. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en tevens is het soms mogelijk om in een andere accommodatie te verblijven. Deze prijzen zijn op aanvraag. Onderstaande standaardcursus is inclusief een gastgezin op basis van een éénpersoonskamer en op basis van halfpension. Dit betekent dat ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

Standaardcursus:

Tijdsduur Gastgezin 1 pk + Halfpension
1 week € 662,- (Let op: dit zijn privélessen)
2 weken € 1112,-
3 weken € 1582,-
4 weken € 2052,-


Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

€ 662,- p.p.

INCLUSIEF

 • Accommodatie
 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Lesmateriaal
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar Cuba
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer