Spaanse taalcursus in Playa del Carmen, Mexico

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Playa del Carmen, Mexico

Prachtige koraalriffen, parelwitte stranden en een heerlijke  Mexicaanse keuken. Playa del Carmen is de plek om jouw Spaanse taalcursus te combineren met Kitesurfen, het behalen van je duikdiploma Padi of alle ins en outs te leren over de Mexicaanse keuken.

Dit Caribische vissersdorp aan de Maya Riviera ook bekend als gewoon “Playa” is betoverend mooi met haar parelwitte stranden en koraalriffen. Het is de buurplaats van Cancún. Ondanks de snel groeiende bevolking (het aantal inwoners is nu 150.000) en toenemende populariteit als toeristische bestemming, doen de inwoners van “Playa” er alles aan om de artistieke charme en ontspannen sfeer te behouden. Je krijgt het beste van twee werelden: Een natuurlijke omgeving met alle restaurants en voorzieningen die een moderne reiziger onderweg nodig heeft. Er zijn duizenden dingen te zien in en rondom Playa del Carmen. Ga met de veerboot naar Cozumel  om op topniveau te gaan scuba duiken, verken de  overvloed aan nabije Maya ruïnes of bezoek Cancun om te winkelen en te genieten van het sprankelende nachtleven. Het beste van alles is wel de combinatie van het witte zand, de kristalheldere Caribische zee en weelderige tropische vegetatie die onderdeel van jouw dagelijkse landschap zullen zijn. Het is een paradijselijke omgeving en dat maakt het ideaal om de Mexicaans-Caribische cultuur te ontdekken terwijl je Spaans leert in een Spaanstalig land.

Onze school in Playa del  Carmen
Onze school in Playa del Carmen ligt op steenworp afstand van het strand. Het wordt allemaal nog aangenamer als je weet dat de lessen worden gegeven onder rieten daken midden in onze eigen tropische tuinen. Het is dus volop genieten geblazen tijdens deze unieke Caribische ervaring! Faciliteiten bestaan verder uit een goed bevoorrade bibliotheek, conferentiezalen in de openlucht en binnen is er airconditioning, een cafetaria en een volleybal plein. Daarnaast worden er vanuit de school diverse activiteiten en excursies georganiseerd: Paardrijden, windsurfen, yoga, snorkelen, strand volleybal en trips naar historische Maya plekken. Je zult je geen moment vervelen!

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.


Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.
Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.

Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag.

Het Cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 1 uur. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. Deze lestijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.

De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 20 lesuren per week. Dit zijn 4 lesuren per dag. De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.  De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

De intensieve cursus
De Intensieve cursus is zoals de standaardcursus maar je krijgt in de week meer lesuren. (20 taallessen + 5 cultuurlessen per week) Deze cursus bied je de kans om aan al je taalvaardigheden te werken (4 lesuren + 1 cultuuruur per dag). De cultuurlessen helpen je de Spaanse taal én de cultuur nog beter te begrijpen. Bovendien leer je van alles over de geschiedenis van Spanje, kunst, film en noem maar op buiten het leslokaal.

Semi intensief - Part time
Tijdens de semi intensief cursus krijg je 15 lesuren per week (15 lessen per week). Deze cursus is ideaal als je graag wat meer vrije tijd wilt hebben tijdens je studie in het buitenland.

De cursus “Het beste van beide”
Tijdens deze cursus krijg je 10 groepslessen + 15 individuele lessen per week. Dit is het perfecte programma om de standaardcursus te volgen en je conversatie op een hoger niveau te brengen.

Spaans en Vrijwilligerswerk Latijns Amerika  
Wil je op een andere manier kennis maken met Latijns Amerika? Ten Travel biedt je de mogelijkheid om in combinatie met een cursus Spaans, een tijdje te gaan werken als vrijwilliger in Latijns-Amerika. Wij bieden mogelijkheden in Ecuador, Mexico, Costa Rica, Peru en Guatemala. Zo bent je én op een zinvolle manier bezig én je leert op deze manier de cultuur optimaal kennen.

Of je nu medische hulp gaat verlenen aan straatkinderen, als gids gaat werken in de jungle, schildpadden gaat verzorgen in één van de natuurreservaten of Engelse les gaat geven aan de lokale Indiaanse bevolking, door deel te nemen aan één of meer projecten in Latijns- Amerika zul je de cultuur, bevolking en de prachtige natuur van het land echt goed leren kennen! Deze ervaring vergeet je nooit meer! Geen enkele gewone vakantie of reis geeft jou de kans om zo betrokken te raken bij de bevolking en natuur van een land!  

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

Cursus DELE (diploma voor het Spaans als vreemde taal)
Het DELE is het enige officiële certificaat dat erkend wordt door het Instituto Cervantes. Dit diploma is van onschatbare waarde voor studenten die wensen te studeren aan een Spaanse Universiteit of willen werken in een Spaanstalig land. Er zijn 3 verschillende niveaus te onderscheiden:

 • Beginners: Certificaat voor basiskennis van de Spaanse taal
 • Halfgevorderd: Diploma voor Spaans van middelbaar niveau
 • Gevorderd en vergevorderd: Diploma Spaans voor gevorderden.

De examens worden afgenomen door het Instituto Cervantes en vinden plaats in de maanden mei, augustus en november van elk jaar.

Ben je op zoek naar méér dan alleen een taalcursus? Kijk dan welke leuke combinatiereizen er mogelijk zijn in Playa del Carmen!

1 week Spaanse les plus Salsa lessen (20 uur Spaanse les + 5 lesuren Salsa)
Gooi je heupen los na de Spaanse lessen en leer de Salsa dansen. Een prachtige, sensuele dans die je niet mag missen! 

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool Totaal
€ 305,- € 158,- € 47,- € 510,-

De totaalprijs is inclusief 20 lesuren Spaans en 5 lesuren Salsa. Bij het gastgezin zijn het beddengoed en de maaltijden inbegrepen. Daarnaast zijn er diverse leuke activiteiten inbegrepen. Bij aankomst krijg je van de taalschool hier een overzicht van!

1 week Spaane les plus PADI (Open water certificaat)
Puerto del Carmen staat bekend om zijn prachtige duikmogelijkheden. Ontdek deze mooie onderwaterwereld en neem een duik na je Spaanse lessen. Haal je PADI en je kunt daarna overal waar je maar wilt gaan duiken!

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool Totaal
€ 502,- € 158,- € 48,- € 708,-


De totaalprijs is inclusief 10 Spaanse privélessen per week. Zo leer je in een rap tempo de Spaanse taal. Vervolgens heb je voor je PADI diploma 4 instructiedagen (halve dagen), met theorielessen zodat je de theorie van het duiken onder de knie krijgt. Vervolgens krijg je een zwembadtraining en daarna maak je 4 keer een duik in de zee. Bovendien is je duikpak en je duikuitrusting inbegrepen in de prijs en tot slot krijg je je PADI certificaat. Bij het gastgezin zijn wederom het beddengoed en de maaltijden inbegrepen, alsmede diverse leuke activiteiten! De prijs is exclusief het PADI theorieboek. Deze kun je voor 50 Dollar (ongeveer € 37,-) ter plaatse aanschaffen.

1 week Spaanse les plus Kitesurfen
Een veel voorkomende en hippe sport in Puerto del Carmen in kitesurfen. Trotseer de golven van Mexico en geniet van deze waanzinnig avontuurlijke watersport! 

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool Totaal
€ 495,- € 158,- € 48,- € 701,-

De totaalprijs is inclusief 1 week intensief Spaans en dat zijn 10 privélessen per week. Na je Spaanse les krijg je 6 kitesurf instructielessen. Bij het gastgezin is het ontbijt en het beddengoed inbegrepen en natuurlijk kun je hier ook weer deelnemen aan diverse culturele activiteiten. 

4 weken Spaans plus aansluitend 2 weken vrijwilligerswerk
Wil je graag je steentje bijdragen aan een betere wereld en wil je je opgedane kennis van de Spaanse taal direct in de praktijk brengen? Dan ga je na je Spaanse taalcursus deelnemen aan een interessant en leerzaam vrijwilligersproject. 

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool + project Totaal
€ 602,- € 939,- € 118,- € 1659,-

De totaalprijs bestaat uit 4 weken Spaanse les van 20 lesuren per week. Er zijn buitenschoolse activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Je ontvangt hiervan een overzicht bij aankomst van de taalschool. Daarnaast is je accommodatie een gastgezin op bais van logies en ontbijt. Bovendien ga je na je taalschool 2 weken aan de slag bij een vrijwilligersproject. 

4 weken Spaans plus aansluitend 4 weken vrijwilligerswerk
Deze combinatiereis is gelijk aan bovenstaande combinatiereis, alleen je gaat in totaal 4 weken aan de slag als vrijwilliger na je Spaanse taalcursus.

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool + project Totaal
€ 602,- € 1250,- € 118,- € 1970,-

4 weken Spaans plus aansluitend 8 weken vrijwilligerswerk
Deze combinatiereis is wederom gelijk aan de eerste en tweede combinatiereis. Je gaat bij deze reis na je cursus van 4 weken maar liefst 8 weken aan de slag als vrijwilliger! Zo kun je jezelf optimaal inzetten voor de lokale bevolking en haar prachtige natuur.

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool + project Totaal
€ 602,- € 1879,- € 118,- € 1659,-

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

 

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en tevens is het mogelijk om bij het gastgezin op basis van halfpension of volpension te verblijven of om in een ander soort accommodatie te verblijven. Deze prijzen zijn op aanvraag. De prijzen zijn van Amerikaanse dollars naar Euro`s gerekend. Wij behouden ons het recht voor om de prijzen te veranderen in de huidige wisselkoers.

Standaardcursus:

Tijdsduur Gastgezin o.b.v ontbijt + 2pk       
1 week € 378,-
2 weken € 708,-
4 weken € 1299,-
8 weken € 2549,-


Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

€ 378,- p.p.

INCLUSIEF

 • Accommodatie
 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Niveautest op de eerste dag van de cursus
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar de bestemming
 • Transfer naar accommodatie (optioneel bij te boeken)
 • Tekstboek (45 Dollar ter plaatse te betalen)
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer