Spaanse taalcursus in Guanajuato, Mexico

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Guanajuato, Mexico

Wie voor cultuur kiest, kiest voor Guanajuato. Deze pittoreske universiteitsstad is gelegen in centraal Mexico. Het  is de hoofdstad van de staat Guanajuato. De stad wordt beschermd  door UNESCO als een plaats van wereld erfgoed en is gevestigd op minder dan 30 minuten rijden van de internationale luchthaven. Een plezierige bijkomstigheid voor wie na de taalcursus door Mexico wil reizen of met een internationale vlucht een ander land in Latijns Amerika wil gaan bezoeken. Deze Mexicaanse stad is te vergelijken met kleine maar inspirerende steden in Spanje zoals Granada en Salamanca. Het is een veilige plaats om te wonen en is bekend om de kronkelende voetgangersstraten, de gezellige plazas omgeven door huisjes met pastelkleuren en met bloemen bedekte ijzeren balkons. Dankzij de ligging op bijna 2000 meter hoogte kun je genieten van een uniek landschap met prachtige uitzichten vanaf steile hellingen. Guanajuato ligt op een afstand van 5 uur rijden met de auto van Mexico City.

Onze school in  Guanajuato
Onze school in Guanajuato ligt vlakbij het stadscentrum, op 15 minuten lopen van de voornaamste historische en culturele plekken. Alles wat je maar nodig hebt vind je in de buurt. Heerlijke taco restaurantjes , barretjes en veel gezelligheid op straat. Het is een gebouw in traditioneel Mexicaanse stijl en bevat een centrale patio, 16 kleurrijke klaslokalen en een gemeenschappelijke ruimte waar je heerlijk kunt vertoeven met medestudenten. De school heeft Wifi en een multimedia kamer.

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.

Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.

Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.

Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag.

Het Cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 1 uur. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. Deze lestijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.

De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 20 lesuren per week. Dit zijn 4 lesuren per dag. De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.  De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

De intensieve cursus
De Intensieve cursus is zoals de standaardcursus maar je krijgt in de week meer lesuren. (20 taallessen + 5 cultuurlessen per week) Deze cursus bied je de kans om aan al je taalvaardigheden te werken (4 lesuren + 1 cultuuruur per dag). De cultuurlessen helpen je de Spaanse taal én de cultuur nog beter te begrijpen. Bovendien leer je van alles over de geschiedenis van Spanje, kunst, film en noem maar op buiten het leslokaal.

Semi intensief - Part time
Tijdens de semi intensief cursus krijg je 15 lesuren per week (15 lessen per week). Deze cursus is ideaal als je graag wat meer vrije tijd wilt hebben tijdens je studie in het buitenland.

De cursus “Het beste van beide”
Tijdens deze cursus krijg je 10 groepslessen + 15 individuele lessen per week. Dit is het perfecte programma om de standaardcursus te volgen en je conversatie op een hoger niveau te brengen.

Spaans en Vrijwilligerswerk Latijns Amerika  
Wil je op een andere manier kennis maken met Latijns Amerika? Ten Travel biedt je de mogelijkheid om in combinatie met een cursus Spaans, een tijdje te gaan werken als vrijwilliger in Latijns-Amerika. Wij bieden mogelijkheden in Ecuador, Mexico, Costa Rica, Peru en Guatemala. Zo bent je én op een zinvolle manier bezig én je leert op deze manier de cultuur optimaal kennen.

Of je nu medische hulp gaat verlenen aan straatkinderen, als gids gaat werken in de jungle, schildpadden gaat verzorgen in één van de natuurreservaten of Engelse les gaat geven aan de lokale Indiaanse bevolking, door deel te nemen aan één of meer projecten in Latijns- Amerika zul je de cultuur, bevolking en de prachtige natuur van het land echt goed leren kennen! Deze ervaring vergeet je nooit meer! Geen enkele gewone vakantie of reis geeft jou de kans om zo betrokken te raken bij de bevolking en natuur van een land!  

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

Cursus DELE (diploma voor het Spaans als vreemde taal)
Het DELE is het enige officiële certificaat dat erkend wordt door het Instituto Cervantes. Dit diploma is van onschatbare waarde voor studenten die wensen te studeren aan een Spaanse Universiteit of willen werken in een Spaanstalig land. Er zijn 3 verschillende niveaus te onderscheiden:

 • Beginners: Certificaat voor basiskennis van de Spaanse taal
 • Halfgevorderd: Diploma voor Spaans van middelbaar niveau
 • Gevorderd en vergevorderd: Diploma Spaans voor gevorderden.

De examens worden afgenomen door het Instituto Cervantes en vinden plaats in de maanden mei, augustus en november van elk jaar.

De leukste combinatiecursussen in Guanajuato staan hier op een rijtje. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze reizen, stuur dan een berichtje via het aanmeldformulier en wij nemen contact met je op! De prijzen zijn omgerekend vanuit Amerikaanse Dollars. Wij behouden ons het recht voor om de prijs aan te passen aan de huidige wisselkoers.

1 week Spaanse les plus Salsalessen (20 uur Spaanse les en 5 lesuren Salsa) 
Ga na de Spaanse les met je voetjes van de vloer en swing de pan uit met deze leuke Salsa lessen! Salsa is onlosmakelijk verbonden met de Spaanse en de Latijns-Amerikaanse cultuur. Geniet van deze sensuele dansstijl in combinatie met je Spaanse lessen. 
 

Cursus Gastgezin 1 pk Inschrijfkosten taalschool Totaal
€ 305,- € 147,- € 47,- €499,-

De totaalprijs is inclusief 20 lesuren Spaans en 5 lesuren. Bij het gastgezin is het beddengoed inbegrepen en diverse leuke activiteiten. Bij aankomst krijg je van de taalschool hier een overzicht van! De prijs is exclusief het cursus boek Spaans van €33,- (45 Dollar). Je dient deze kosten ter plaatse te betalen. 

4 weken Spaans plus aansluitend 2 weken vrijwilligerswerk
Wil je graag je steentje bijdragen aan een betere wereld en wil je je opgedane kennis van de Spaanse taal direct in de praktijk brengen? Dan ga je na je Spaanse taalcursus deelnemen aan een interessant en leerzaam vrijwilligersproject. 

Cursus Gastgezin 1 pk + ontbijt Inschrijfkosten taalschool + project Totaal
€ 602,- € 875,- € 118,- € 1595,-

De totaalprijs bestaat uit 4 weken Spaanse les van 20 lesuren per week. Er zijn buitenschoolse activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Je ontvangt hiervan een overzicht bij aankomst van de taalschool. Daarnaast is je accommodatie een gastgezin op bais van logies en ontbijt. Bovendien ga je na je taalschool 2 weken aan de slag bij een vrijwilligersproject. 

4 weken Spaans plus aansluitend 4 weken vrijwilligerswerk
Deze combinatiereis is gelijk aan bovenstaande combinatiereis, alleen je gaat in totaal 4 weken aan de slag als vrijwilliger na je Spaanse taalcursus.

Cursus Gastgezin 1 pk + ontbijt Inschrijfkosten taalschool + project Totaal
€ 602,- € 1165,- € 118,- € 1885,-

4 weken Spaans plus aansluitend 8 weken vrijwilligerswerk
Deze combinatiereis is wederom gelijk aan de eerste en tweede combinatiereis. Je gaat bij deze reis na je cursus van 4 weken maar liefst 8 weken aan de slag als vrijwilliger! Zo kun je jezelf optimaal inzetten voor de lokale bevolking en haar prachtige natuur.

Cursus Gastgezin 1 pk + ontbijt Inschrijfkosten taalschool + project Totaal
€ 602,- € 1745,- € 118,- €2465,-

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en tevens is het mogelijk om bij het gastgezin op basis van halfpension of volpension te verblijven. Deze prijzen zijn op aanvraag. De prijzen zijn omgerekend vanuit Amerikaanse Dollars. Wij behouden ons het recht voor om de prijs aan te passen aan de huidige wisselkoers.

Standaardcursus:

Tijdsduur  Gastgezin o.b.v ontbijt + 1pk
1 week € 350,-
2 weken € 650,-
4 weken € 1187,-
8 weken € 2325,-
12 weken € 3260,-

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
€ 350,- p.p.

INCLUSIEF

 • Accommodatie
 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Niveautest op de eerste dag van de cursus
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vlucht naar bestemming
 • Tekstboek (45 Dollar ter plaatste te betalen)
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.
 • Transfer naar accommodatie (optioneel bij te boeken)

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer