Spaanse taalcursus in Antiqua, Guatemala

STARTDATUM

Elke maandag

DUUR

1 week tot één jaar

LOCATIE

Anitqua, Guatemala

Antiqua is bekend als de “oude stad van Guatemala” en staat op de Unescolijst van wereld erfgoederen. En dat is niet voor niets. Deze koloniale oude Maya stad wordt omringt door drie indrukwekkende vulkanen wat de stad een sprookjesachtig aanzien geeft. Volcan de Fuego puft vaak een pluim rook uit boven de stad. Een uniek gezicht en iets wat je dus echt moet doen is deze prachtige vulkaan beklimmen. Het uiterlijk van de stad bestaat uit huisjes gebouwd in koloniale stijl met schilderachtige plazas. Slenter door de kronkelende en kleurrijke keienstraatjes of bezoek een inheemse markt. Maak een praatje met de vriendelijke Maya bevolking in één van de vele barretjes. Spaans studeren in deze stad is een bijzondere en onvergetelijke ervaring! De innemende, ontspannen sfeer van de goedlachse bevolking, de vele cafés, de internationale restaurantjes en het levendig uitbundige nachtleven vormen samen de bron waarmee Antigua een stad wordt die je voorgoed in je hart zult sluiten.

Onze school in Antiqua
Onze school in Antigua ligt op steenworp afstand van de Plaza Central, het voornaamste plein van de stad. Je kunt gemakkelijk vanuit het huis van je gastgezin of appartement naar school lopen en alle mooie bezienswaardigheden van Antigua te voet bereiken. Eén van de mooiste en gezelligste plekjes van onze school is het typische Guatemalkese hof tuintje en een patio met een prachtig uitzicht op de Agua vulkaan. Er zijn 8 klaslokalen en ruimte voor privélessen op het terras, toegang tot Internet en een video/vergaderruimte voor activiteiten in de middag. Ook wordt er vanuit de taalschool van alles buiten het klaslokaal georganiseerd. Breng een bezoek aan Chichicastenango. Op deze indianenmarkt zijn naast varkens, kippen, groenten en fruit, prachtige kleden en handgemaakte tasjes te koop. Ben je liever sportief bezig? Ga mountainbiken rondom het kratermeer Lago Atitlan. Wie zich echter totaal wil onderdompelen in de Maya cultuur gaat een tijdje te werken op een sociaal of medisch project. Of je nu gaat werken met straatkinderen of in een lokaal ziekenhuis, deelnemen aan een vrijwilligersproject is een belevenis!

Accommodatiemogelijkheden:
Iedere school heeft haar eigen verschillende accommodatiemogelijkheden. Bij alle scholen kun je in ieder geval altijd kiezen uit een verblijf in een gastgezin, appartement, alleen of gedeeld met medecursisten. Mocht de school ook andere accommodatiemogelijkheden aanbieden, dan zijn deze mogelijkheden per school beschreven.

Een gastgezin
Kies je voor de huisvesting in een gastgezin, dan maak je direct kennis met de Spaanse cultuur en het dagelijkse leven. Het geeft je de mogelijkheid al het geleerde van die dag direct in praktijk te brengen en daarnaast leer je natuurlijk heel veel over de cultuur en de lokale bevolking. Door het verblijf in een gastgezin zul je zeker het beste rendement uit jouw cursus halen. De gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd en werken al jaren samen met onze taalscholen. Als je voor een gastgezin kiest kun je kiezen of je alléén of samen met een medestudent in een gastgezin geplaatst wilt worden.

Daarnaast kun je kiezen of je ook de maaltijden in het gezin wilt nuttigen (half pension of vol pension). Natuurlijk ben je verder vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt gewoon een sleutel van het huis, dus je kunt zo laat thuis komen als je zelf wilt. Mocht het met jouw gastgezin niet klikken dan kun je altijd van gastgezin wisselen! Prettig om te weten.

Appartement/Studentenhuis
Wil je optimaal deelnemen aan het Spaanse studentenleven en hecht je veel waarde aan vrijheid en je eigen leventje, dan kies je voor een verblijf in een studentenhuis of appartement. Een studentenhuis of appartement deel je samen met andere internationale én Spaanse studenten. Je leeft dus samen met een internationaal gezelschap, erg gezellig. Samen koken, afwassen, studeren en natuurlijk uitgaan! Naast een eigen kamer deel je samen de keuken, de badkamer en de woonkamer met je medecursisten. In principe is alles in het studentenhuis aanwezig. Een wasmachine, keukengerei, pannen om te koken en er is meestal ook een radio en tv in de gezamenlijke woonkamer.

Indien je meer op je privacy bent gesteld dan is het bij sommige taalscholen ook mogelijk om een eigen appartement of hotelkamer te boeken. Deze prijzen en beschikbaarheid zijn altijd op aanvraag.

Het Cursusaanbod
Alle cursussen in ons programma zijn het hele jaar beschikbaar. De cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar en voor iedere cursus (hoe lang of kort deze ook mag duren) bestaat de klas nooit uit meer dan 10 studenten, met een gemiddelde bezetting van 5 studenten per klas. Elke les duurt ongeveer 55 minuten. Lessen worden meestal gegeven van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 13:30 en/of van 14:30 tot 18:30. Deze lestijden zijn altijd onder voor behoud van wijzigingen ter plaatse. Op de eerste cursusdag wordt een mondelinge en een schriftelijke niveautest afgenomen zodat we je kunnen indelen in de groep van jouw niveau. De lessen beginnen direct na het afnemen van de niveautest.

De standaardcursus
Kies je voor een standaardcursus dan krijg je 20 lesuren per week. Dit zijn 4 lesuren per dag. De lesuren vinden over het algemeen plaats in de ochtend, maar soms ook in de middag afhankelijk van de omstandigheden. In de middag en avond kun je vrijblijvend deelnemen aan excursies en ander buitenschoolse en culturele activiteiten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen tijdens deze cursus aan de orde.  De standaardcursus is te volgen vanaf 1 tot en met 12 weken.

Eén op één cursus
Wil je graag privéles zodat je de onverdeelde aandacht van de leraar krijgt en jij in een rap tempo Spaans leert? Dan is het verstandig om deze privécursus te boeken. Je krijgt 20 privélessen per week tijdens deze cursus.

Spaans en Vrijwilligerswerk Latijns Amerika  
Wil je op een andere manier kennis maken met Latijns Amerika? Ten Travel biedt je de mogelijkheid om in combinatie met een cursus Spaans, een tijdje te gaan werken als vrijwilliger in Latijns-Amerika. Wij bieden mogelijkheden in Ecuador, Mexico, Costa Rica, Peru en Guatemala. Zo bent je én op een zinvolle manier bezig én je leert op deze manier de cultuur optimaal kennen.

Of je nu medische hulp gaat verlenen aan straatkinderen, als gids gaat werken in de jungle, schildpadden gaat verzorgen in één van de natuurreservaten of Engelse les gaat geven aan de lokale Indiaanse bevolking, door deel te nemen aan één of meer projecten in Latijns- Amerika zul je de cultuur, bevolking en de prachtige natuur van het land echt goed leren kennen! Deze ervaring vergeet je nooit meer! Geen enkele gewone vakantie of reis geeft jou de kans om zo betrokken te raken bij de bevolking en natuur van een land!  

Langdurige Cursus (12 weken of meer)
Deze cursus start vanaf 12 weken. Dit cursusprogramma helpt je jouw taalvaardigheden te verbeteren met het extra voordeel dat je dieper betrokken raakt met het Spaanse leven en de bijbehorende gebruiken. Door gedurende langere tijd deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met Spaanstaligen, zul je steeds meer bewust worden van de actuele culturele, financiële en politieke situatie in Spanje, zowel in binnenland als het imago dat Spanje heeft in het buitenland. Wat deze cursus helemaal interessant maakt zijn de gereduceerde tarieven.

Wil je op een andere manier kennis maken met Latijns Amerika? Ten Travel biedt je de mogelijkheid om in combinatie met een cursus Spaans, een tijdje te gaan werken als vrijwilliger in Latijns-Amerika. Zo bent je én op een zinvolle manier bezig én je leert op deze manier de cultuur optimaal kennen.

Of je nu medische hulp gaat verlenen aan straatkinderen, als gids gaat werken in de jungle, schildpadden gaat verzorgen in één van de natuurreservaten of Engelse les gaat geven aan de lokale Indiaanse bevolking, door deel te nemen aan één of meer projecten in Latijns- Amerika zul je de cultuur, bevolking en de prachtige natuur van het land echt goed leren kennen. Deze ervaring vergeet je nooit meer! Geen enkele vakantie of reis geeft jou de kans om zo betrokken te raken bij de bevolking en natuur van een land.

De leukste combinatiecursussen in Guatemala staan hier op een rijtje. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze reizen, stuur dan een berichtje via het aanmeldformulier en wij nemen contact met je op! De prijzen zijn omgerekend vanuit Amerikaanse Dollars. Wij behouden ons het recht voor om de prijs aan te passen aan de huidige wisselkoers.

4 weken vrijwiligerswerk inclusief 10 Spaanse lessen per week
Tijdens deze leuke combinatiereis ga je aan de slag bij één van de leukste projecten van Guatemala en ondertussen krijg je per week 10 Spaanse lessen. De Spaanse lessen zijn noodzakelijk om je vrijwilligerswerk naar behoren uit te kunnen voeren. Bovendien maak je snel contact met de lokale bevolking en wordt jouw deelname aan het project steeds waardevoller. Je kunt dit project steeds per week verlengen als je graag verder wilt! Onderstaand de prijzen op basis van een gastgezin en een tweepersoonskamer. Je deelt deze kamer met een andere student. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.
 

Vrijwilligersprogramma + lessen Gastgezin 2 pk + Volpension Inschrijfkosten taalschool Totaalprijs
€ 953,- € 422,- € 48,- € 1423,-

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

De prijzen zijn gelijk aan de prijzen van de taalscholen, wij vragen dus geen extra kosten. Het is mogelijk om een andere tijdsduur aan te houden en tevens is het mogelijk om in sommige gevallen een andere accommodatie aan te houden. Deze prijzen zijn op aanvraag. Onderstaande prijzen zijn op bais van een éénpersoonskamer bij een gastgezin en op basis van volpension. Dit betekent dat ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

Standaardcursus:

Tijdsduur Gastgezin 1 pk + Volpension
1 week € 248,-
2 weken € 447,-
4 weken € 846,-
8 weken € 1568,-

Ben je geïnteresseerd in één van de mogelijkheden of wil je graag persoonlijk advies? Meld je aan via het de aanmeld knop of stuur een berichtje. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

€ 248,- p.p.

INCLUSIEF

 • Accommodatie
 • Inschrijfkosten van de taalschool
 • Lesmateriaal
 • Niveautest op de eerste dag van de cursus
 • 1 Gratis week vrij bij cursus langer dan 12 weken
 • Studentenhandleiding en schoolgids
 • Studenten ID-kaart: gratis verzenden van fax, e-mail en post.
 • Certificaat en academisch rapport na de cursus
 • Culturele activiteiten en excursies (sommige tegen betaling)
 • Gebruik van de computer- en internetruimte, wifi-verbinding, bibliotheek en videoruimte.
 • Gratis en ongelimiteerde e-mail en internetverbinding vanuit de computerruimte van school, zowel als in de studentenresidenties en appartementen.
 • 24 uur noodlijn van de taalschool

EXCLUSIEF

 • Vliegticket naar Antiqua
 • Transfer naar accommodatie (optioneel bij te boeken)
 • Persoonlijke uitgaven voor excursies e.d.

Contact

Ten Travel
Whatsapp 00 34 687639527

Whatsapp 00 34 682 62 02 25

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer