Traveler experiences

Bestemming: 
Jaar: 
2018

Life vanuit Fuerteventura ( Rachel Horck - Animatie )

Life vanuit de Canarische eilanden , Rachel Horck / Animatiemedwerker Ten Travel

Holla, mijn naam is Rachel en ik werk op dit moment op de canarische eilanden als animator. Mijn avontuur begon in maart. De casting dag van Ten Travel voor een plaatsing als animator in Griekenland of Spanje. Ik doe al een aantal jaren animatie werk in Nederland.

Vanaf het begin zei ik: dit werk is geweldig, ik geniet hier zo van! Ooit ga ik dit werk doen in het zonnige buitenland! Dit was mijn kans! Bijna afgestudeerd, geen idee wat ik verder wil studeren. Maar ik wil ervaringen opdoen en de wereld gaan ontdekken! Met mijn diploma opzak, kon voor mij het grote avontuur niet snel genoeg beginnen. En ja hoor eind juli kreeg ik bericht: ik kan aan het werk op het Canarische eiland Tenerife!

Wauw, zo gaaf, Ik kon al meteen mijn vliegticket boeken, want 2 weken later was het al zo ver. Laatste weken afscheid nemen van iedereen en Nederland. Op naar Schiphol, mijn avontuur begint! Na 4,5 uur vliegen was ik in mijn nieuwe land, woonplaats en werkplek. Mijn hotel is Best Jacaranda, een viersterren hotel in harte Costa Adeje. Een groot hotel met 3 soorten animatieteams. Thomas Cook, voor de zomermaanden, Alpitour, een Italiaanse animatie bedrijf/team en natuurlijk ons team van het hotel zelf. Thomas Cook is met team van 2, Alpitour met 8 en wij met 6 personen.

Veel nieuwe mensen, indrukken, talen en culturen. De eerst week ging in aan de slag bij de volwassen. Volleybal, voetbal, darts, shouting, waterpolo van alles doen we. Na dat al mijn papieren, pasjes, nummers en contract was getekend. Kon ik echt officieel beginnen. De kidsclub is vanaf nu mijn domein!

Heerlijk, elke dag bezig zijn met de kids. Knutselen, darts, sjoelen, dok dok choose, hey miss krokodil, en nog veel meer. Maar natuurlijk heel veel gezelligheid, en plezier hebben met elkaar. In de zomer hebben we een speciaal programma: elke week foamparty, waterspringkussen en tropical day. Heel veel waterpret! Maar dat mag ook wel met dit altijd lente/zomer weer.
Mijn dagen beginnen om 10.00 tot 13.00 uur, lunchpauze dan van 15.00 tot 17.00 uur. Sommige dagen zijn special thema dagen. Zoals 31 oktober: Helloween! Heel veel dingen voorbereiden, spel ideeën tot decoratie, van kleurplaten tot ons kostuum alles komt aan bot. Erg lange maar erg leuke dagen!
De avond begint om 20.00 uur, op naar de Salon Jacaranda. Licht, muziek, microfoon, it's minidisco time! Natuurlijk met heel veel dansjes en liedjes. De Spaanse versie van Theo Theo, Veo Veo. Met als favorieten: chu chu wa, baby shark en Socu Baci Vera. Iedereen een hay five, een knuffel en een welterusten, goodnight, guten nacht en bonanotje.
Voldaan, blij maar vermoeid is het voor de kleinste bedtijd. En is het voor ons tijd voor het laatste deel van de dag: it's showtime! Elke show komt van buitenaf.
De shows zijn: Micheal Jackson, Magic show, Comedy, Flamingo genoeg om van te genieten. Maar dit betekend voor ons dat wij het een klein beetje rustiger hebben. Geen trainen, bijeenkomsten en oefen voor shows. Bij de shows zijn wij dj, zorgen dat show goed verloopt en natuurlijk de gasten een geslaagde avond brengen.
Een paar keer per week regelde wij, karaoke, the white party, laserparty en quiz night. Avonden vol dans, muziek, zang en gezelligheid! En dan om 23.00 uur sluiten de deuren en zit onze werkdag erop.
Gelukkig hebben wij 1 dag en een halve dag vrij. Tijd om het eiland te verkennen en te genieten! Rondtour, dolfijnen spotten, paragliden, snorkelen met schildpadden, duiken, mensen onmoeten en feestjes natuurlijk! Ik woont tenslotte wel in Tenerife!

Na 3 leerzame maar hele mooie maanden is het tijd voor mij om het mooie Tenerife te verlaten. Heel gek, dan besef je pas dat je echt een leven daar hebt opgebouwd. Maar gelukkig kan ik aan de slag in een ander hotel.
Uurtje vliegen en ik bij mijn nieuwe uitdaging: Fuerteventura. Via Ten Travel kan ik nu aan de slag in het Aloe Club een driesterren hotel in Corralejo. Een kleiner hotel met een kleinere team. En heel nieuwe uitdagingen.
Hier hebben wij een team van 5 personen verdeeld over 2 hotels. Mijn collega en ik werken in Aloe Club en mijn 3 andere collega's werken in Bahia de Lobos. Samen zijn wij een team: flying show team.
Heel veel oefenen, dingen bedenken en trainen. Want wij doen samen dance show, comedy en maken van elke show een feestje. Dit doen we 4x in de week. 2 shows in Aloe en 2 shows in Bahia.
De komende tijd ga ik met veel plezier werken, genieten, avonturen beleven en Fuerteventura ontdekken! Een toffe nieuwe uitdaging met veel nieuwe ervaringen!

Wil jij net als Rachel aan de slag als animator in het buitenland? Stuur dan jouw cv , foto en motivatie naar info@tentravel.nl

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer