Traveler experiences

Bestemming: 
Jaar: 
2017

Entertainment job in Tenerife ( Tanja de Witte)

Eigenlijk wilde ik gaan reizen, maar dat werd me afgeraden omdat het te gevaarlijk was om als meisje alleen te gaan. Dus probeerde ik op een andere manier naar het buitenland te gaan die minder gevaarlijk was. Via Ten Travel vond ik werk als entertainer in Spanje. Dit zorgde ervoor dat ik naar het buitenland kon en het me ook nog eens geld opleverde in plaats van kostte. Voordat ik als entertainer aan de slag kon, moest ik een cursus volgen in Salou. Deze cursus was heel praktisch, ik leerde microfoontechniek, lesgeven in sporten zoals tae chi en aerobics, shows presenteren, enz. Alles was leuk en leerzaam.

Na deze cursus werd per persoon bekeken wat je kwaliteiten waren en werd er een plek gezocht die bij je paste.

Voor mij werd dat een enorm resort in Tenerife, waar ik het miniclub meisje was en de shows verzorgde. Ik moest even wennen aan het feit dat alles nieuw was, niet alleen het werk, maar ook de taal, het land en je collega`s. Maar dat went vrij snel als de zon altijd schijnt. Al snel had ik het enorm naar mijn zin met de activiteiten die ik deed met de kinderen. Ook de kinderen vonden het erg leuk om de hele dag bezig te zijn met koekjes bakken, films kijken, spelletjes doen en te knutselen. We hebben met pasen een Harry Potter gedaan waarin de kinderen mee mochten spelen, en deze hebben we voor de ouders opgevoerd. Dit vonden ze helemaal geweldig. Er was zelfs een meisje die toen ze weer naar huis moest, tegen haar ouders vertelde dat ze liever bij mij bleef wonen..

De shows die we opvoerden waren geweldig om te doen en de gasten vonden het leuk om te zien. We hadden de mooiste kostuums of het nou was voor Saturday night fever, Moulin Rouge of Starlight Express. De shows waren heel gevarieerd, bij sommigen ging het vooral om het dansen, evt op skates, bij anderen ging het om de acts. Bij quizzes hielpen wij door, na elke vraag die aan het publiek gesteld werd, een act op te voeren. Het was af en toe best stressen als je maar twee minuten had om jezelf om te toveren van non in Sisteract tot Sandy uit Grease, maar het leverde lachwekkende situaties om. En daar gaat het om als entertainer; Het entertainen.

Later heb ik ook nog in een ander hotel op het eiland gezeten. Hier deed ik de activiteiten met de volwassenen. Het leuke aan met volwassenen werken is dat ze zelf hun grenzen kunnen stellen, dus dat je iets meer met ze kunt `spelen`. Als jij het naar je zin hebt, hebben zij dat over het algemeen ook. Vooral in het hoogseizoen is het soms te druk om de echte regels van een spel aan te houden. Mocht er al over geklaagd worden, dan loste ik dat bij waterpolo gewoon op door een watergevecht. Vaak was het probleem dan ook opgelost. Ik presenteerde `s avonds participatieshows zoals mister verkiezingen en karaoke. Het leuke daaraan is dat je er altijd weer bij betrokken wordt door de gasten. Zo kwam het bij karaoke geregeld voor dat als ik de namen voorlas, mijn eigen naam erbij was gezet...

Ik heb veel geleerd van deze ervaring en ik heb een hoop lol gehad. Het leukste is de waardering die je krijgt van de hotelgasten. Het wordt zo gewaardeerd als je ze op een positieve manier bij de activiteiten weet te betrekken. Als ik niet van te voren alles al geregeld had om weer te gaan studeren, dan had ik dit nog veel langer kunnen doen...

Door Tanja witte

Baan op Gran canaria

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer