Traveler experiences

Bestemming: 
Jaar: 
2015

Ellen van de Knaap ( 21 jaar) Medisch Project Gambia/Gunjur

Hoi Ten Travel,hier eindelijk even een berichtje!

Na de eerste introductie week, ben ik nu begonnen met werken,.. Na het bezoeken van een aantal projecten met Foday mijn coordinator, is mijn keuze uiteindelijk gevallen opeen klein medisch project!

Ik ben nu aan het werk in de ´de post Salud´, een dokterspost in het dorpje dichtbij Gunjur. Dat is een klein dorp, gedeeltelijk alleen bereikbaar via onverharde weg. Er wonen alleen Gambianen, Ik ben echt de enigste ( tubah) in het gebied  en de mensen zijn erg arm. Sommige kunnen nog geen eens lezen of een handtekening zetten, die zetten hun vingerafdruk. Er komen vooral heel veel kinderen en vrouwen, met vooral diarree, verkoudheid en griep. Vrouwen met wel tien kinderen... Ze proberen anticonceptie wel te promoten, maar dat is nog wel een taboe.

Ik ga om zeven uur ´s ochtends al met de bus ( bush taxi) en ben daar can als het mee zit altijd rond half 8.( altijd weer een belevenis en avontuur) En dan begint mijn werk, aan een stuk door patiënten. Veel mensen zitten lang te wachten en komen uit dorpen er omheen. De afgelopen dagen heb ik vooral de zuster geholpen, met het invullen van de patiëntenkaarten, kinderen wegen, temperatuur opnemen. Sommige dingen zijn erg modern (altijd nieuwe naalden, een digitale thermometer) en andere dingen helemaal niet (een weegschaal met van die gewichtjes die je moet verschuiven, een kartonnen doos voor de patiënten kaarten).
Medisch gezien is het wel echt heel basicl wat ze daar doen. Een paar vragen voor de anamnese (niks geen gesprekstechnieken) en vervolgens krijgt iedereen bijna dezelfde medicijnen. Zodra het wat lastiger wordt, moeten de mensen naar het ziekenhuis. Dus ideaal voor mij als tweedejaars student.( Julia Spaan)..

 

Ok dat was het even voor nu.. IK hou julie ook op de hoogte...

 

 

 

 

 

 

Contact

Ten Travel
Whatsapp NL  : 0031 (0) 6 - 13 12 38 02
Telefoon Spanje 00 34 687639527

KVK 61477249

Email ons

 

Over tentravel

Ten Travel is de specialist voor iedereen, jong en oud, op zoek naar een betaalde
baan in Europa of Australie, een studie of taalreis , stage of  vrijwilligersproject, of een bijzondere individuele , groeps, single, senior of thema reis  wereldwijd.

Lees meer